PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 608 2434

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@testheveder.hu
BLOG

IRUDEK NEXION 237 BIZTONSÁGI KÖTÉL

Vida Gabi
Vida Gabi
2024.07.16 08:23
IRUDEK NEXION 237 BIZTONSÁGI KÖTÉL

Irudek 237 Biztosító Kötél - Részletes Termékleírás

Általános Információk

Az Irudek 237 Biztosító Kötél egy professzionális zuhanásgátló eszköz, amelyet az Irudek a magasban végzett munkák során a maximális biztonság érdekében tervezett. Ez a kötél ideális választás építkezésekhez, ipari karbantartási munkákhoz, valamint egyéb helyzetekhez, ahol megbízható zuhanásvédelemre van szükség.

Tulajdonságok és Jellemzők

  • Anyag: Az Irudek 237 biztosító kötél tartós poliészterből készül, amely kiváló kopásállósággal és UV-ellenállósággal rendelkezik. Ez biztosítja a kötél hosszú élettartamát még nehéz körülmények között is.

  • Átmérő: A kötél átmérője 12 mm, amely optimális egyensúlyt biztosít a kezelhetőség és a teherbírás között.

  • Hosszúság: Az Irudek 237 biztosító kötél különböző hosszúságokban érhető el, így testre szabható a felhasználói igényeknek megfelelően.

  • Szakítószilárdság: A kötél nagy szakítószilárdsággal rendelkezik, amely garantálja a felhasználók biztonságát még extrém körülmények között is. A szakítószilárdság pontos értéke 22 kN.

  • Csatlakozók: A kötél mindkét végén karabinerrel van felszerelve, amelyek gyors és biztonságos csatlakozást biztosítanak a rögzítési pontokhoz vagy a testhevederhez. A karabinerek acélból készültek, és automata záródással rendelkeznek a maximális biztonság érdekében.

  • Energianyelő: Az integrált energianyelő rendszer csökkenti a zuhanáskor keletkező erőket, minimalizálva a felhasználóra ható terhelést és növelve a biztonságot.

Alkalmazások

  • Építkezés: Ideális magasban végzett munkákhoz, például állványokon, tetőkön és egyéb építési területeken.
  • Ipari Karbantartás: Alkalmas ipari létesítményekben végzett karbantartási és javítási munkákhoz.
  • Mentési Műveletek: Használható mentési és evakuálási műveletek során, ahol megbízható és erős biztosító kötélre van szükség.

Biztonsági és Minősítési Szabványok

  • CE Tanúsítvány: Az Irudek 237 biztosító kötél megfelel a CE szabványoknak, amely garantálja a termék biztonságát és minőségét.
  • EN 354 Szabvány: A kötél megfelel az EN 354 szabványnak, amely a személyi védőfelszerelések követelményeit határozza meg a zuhanásgátló rendszerekben.
  • EN 355 Szabvány: Az energianyelő rendszer megfelel az EN 355 szabványnak, amely a zuhanási energia elnyelésére vonatkozó követelményeket határozza meg.

Karbantartás és Tárolás

  • Karbantartás: Rendszeres ellenőrzés és karbantartás szükséges a kötél élettartamának növelése és a biztonságos használat érdekében. Minden használat előtt ellenőrizze a kötelet kopás, szakadás és egyéb sérülések jeleiért.
  • Tárolás: Tárolja a kötelet száraz, hűvös helyen, közvetlen napfénytől és vegyszerektől távol. A megfelelő tárolás növeli a kötél élettartamát és megbízhatóságát.

Összegzés

Az Irudek 237 Biztosító Kötél egy kiváló választás minden olyan helyzetben, ahol a zuhanásgátlás kiemelten fontos. Az erős poliészter anyag, a nagy szakítószilárdság és az integrált energianyelő rendszer biztosítja, hogy a kötél megfeleljen a legszigorúbb biztonsági követelményeknek. Alkalmas építkezésekhez, ipari karbantartáshoz és mentési műveletekhez, ahol a megbízhatóság és a tartósság elengedhetetlen. A CE tanúsítvány és az EN 354 és EN 355 szabványnak való megfelelés garantálja a termék minőségét és biztonságát.

 

https://www.irudek.com/en/cat/fall-arrest-protection/ropes/product/237/