PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 608 2434

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@testheveder.hu
BLOG

MAMBA ROLL STATIKUS KÖTÉL

Vida Gabi
Vida Gabi
2024.07.15 11:07
MAMBA ROLL STATIKUS KÖTÉL

Mamba Statikus Kötél - Részletes Termékleírás

Általános Információk

A Mamba Statikus Kötél az Irudek márka egyik csúcskategóriás zuhanásgátló eszköze, amelyet különféle ipari és mentési alkalmazásokhoz terveztek. A kötél kiváló minőségű anyagokból készült, hogy maximális biztonságot és tartósságot biztosítson a felhasználóknak.

Tulajdonságok és Jellemzők

  • Anyag: A Mamba Statikus Kötél tartós és erős poliészterből készül, amely ellenáll a kopásnak és az időjárási körülményeknek. A poliészter anyag kiváló UV-állósággal és alacsony nyúlással rendelkezik, ami különösen fontos a statikus kötelek esetében.

  • Átmérő: A kötél átmérője általában 10,5 mm és 12 mm között változik, amely optimális egyensúlyt biztosít a könnyű kezelhetőség és a nagy teherbírás között.

  • Hosszúság: A Mamba Statikus Kötél különböző hosszúságokban érhető el, hogy megfeleljen a különféle munkakörülményeknek és alkalmazásoknak. A hosszúságok általában 10 métertől 200 méterig terjednek.

  • Szakítószilárdság: A kötél nagy szakítószilárdsággal rendelkezik, amely biztosítja a felhasználók biztonságát még a legnehezebb körülmények között is. A szakítószilárdság tipikusan 30 kN körüli érték, de a pontos adatot a gyártó specifikációi határozzák meg.

  • Nyúlás: A statikus kötelek alacsony nyúlása (általában 3-5%) minimalizálja a visszapattanást és a rángatózást, ami különösen fontos zuhanás esetén. Ez a tulajdonság növeli a biztonságot és kényelmet a felhasználó számára.

  • Súly: A kötél súlya méterenként körülbelül 65-80 gramm, ami könnyű kezelhetőséget biztosít anélkül, hogy a tartósság vagy biztonság rovására menne.

Alkalmazások

  • Ipari Felhasználás: Alkalmas magasban végzett munkákhoz, például építkezéseken, tornyok és oszlopok karbantartásánál, valamint egyéb ipari környezetben.
  • Mentési Műveletek: Használható mentési és evakuálási műveletekhez, ahol megbízható és erős kötélre van szükség.
  • Barlangászat és Hegymászás: A statikus kötelek kiválóan alkalmasak barlangászatra és hegymászásra, ahol fontos a kötél alacsony nyúlása és nagy teherbírása.

Biztonsági és Minősítési Szabványok

  • CE Tanúsítvány: A kötél megfelel a CE szabványoknak, amely garantálja, hogy a termék megfelel az európai biztonsági előírásoknak.
  • EN 1891 Szabvány: Az Mamba Statikus Kötél megfelel az EN 1891 szabványnak, amely a statikus kötelek biztonsági követelményeit határozza meg.

Karbantartás és Tárolás

  • Karbantartás: Rendszeres ellenőrzés és karbantartás szükséges a kötél élettartamának növelése és a biztonságos használat érdekében. Ellenőrizze a kötelet kopás, szakadás és egyéb sérülések jeleiért.
  • Tárolás: Tárolja a kötelet száraz és hűvös helyen, közvetlen napfénytől és vegyszerektől távol. A megfelelő tárolás növeli a kötél élettartamát és megbízhatóságát.

Összegzés

A Mamba Statikus Kötél az Irudek termékcsalád kiemelkedő tagja, amely kiváló biztonságot, tartósságot és megbízhatóságot kínál a felhasználóknak. Ideális választás ipari alkalmazásokhoz, mentési műveletekhez és extrém sportokhoz, ahol a biztonság a legfontosabb szempont.

 

https://www.irudek.com/en/cat/fall-arrest-protection/ropes/product/mamba-roll/