PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 608 2434

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@testheveder.hu
BLOG

IRUDEK FLAME Zuhánásgátló Eszközök: Tűzbiztonság Kiemelt Figyelemmel

Vida Gabi
Vida Gabi
2024.03.08 11:02
IRUDEK FLAME Zuhánásgátló Eszközök: Tűzbiztonság Kiemelt Figyelemmel

Az IRUDEK FLAME zuhanásgátló eszközök tűzbiztonsági szempontból kritikus környezetekben való munkavégzéshez kifejlesztett eszközök. A következőkben bemutatom, miért van rájuk szükség, milyen környezetekben alkalmazhatóak, valamint az eszközökre vonatkozó szabványokat. Az FR1, FR2, FR3, FR4 és FR5 típusokat ismertetem.

Miért van szükség FLAME Zuhánásgátló Eszközökre? Az olyan munkakörnyezetek, ahol a tűz- vagy robbanásveszély fennáll, kiemelt tűzbiztonsági intézkedéseket követel meg. Az IRUDEK FLAME zuhanásgátló eszközei tűzálló anyagokból készülnek, így minimalizálják a potenciális tűzkockázatot, hozzájárulva a munkavállalók biztonságához.

Milyen Környezetekben Használhatóak? Az IRUDEK FLAME zuhanásgátló eszközök kifejezetten olyan munkaterületeken alkalmazhatóak, ahol a tűz- vagy robbanásveszély magas, például olajiparban, vegyiparban, vagy bármely olyan helyen, ahol éghető anyagokkal dolgoznak.

FLAME Típusok:

  • FR1: Alapvető tűzbiztos zuhanásgátló eszköz, amely megfelel a sztenderd kialakítású zuhanásgátlóknak, de tűzálló anyagból készülve.

  • FR2: Fejlettebb védelmet nyújt, a tűz- és robbanásveszélyes környezetekhez kialakítva. Az FR2 típus továbbfejlesztett tűz elleni védelmi tulajdonságokkal rendelkezik.

  • FR3: Kiemelkedő tűzvédelemmel rendelkező eszköz, amely a legkifinomultabb környezetekben is alkalmazható. Magasabb szintű védelmet biztosít a tűz ellen.

  • FR4 és FR5: A legmagasabb szintű tűz- és robbanásbiztonságot biztosítják. Kiválóan alkalmazhatók olyan helyeken, ahol a maximális tűzbiztonság elengedhetetlen.

Szabványok: A tűzbiztos zuhanásgátló eszközök terén az EN ISO 11612 szabvány tekinthető irányadónak. Ez a szabvány az éghető anyagokkal szembeni védelmi követelményeket határozza meg.

Az IRUDEK FLAME zuhanásgátló eszközei a fent említett szabványoknak való megfelelésükkel és tűzálló tulajdonságaikkal segítik a munkavállalók védelmét a tűz- és robbanásveszélyes környezetekben.