PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 608 2434

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@testheveder.hu
BLOG

Irudek Antisztatikus Zuhánásgátló Eszközök ATEX: Biztonság Elektrosztatikus Környezetben

Vida Gabi
Vida Gabi
2024.03.08 10:45
Irudek Antisztatikus Zuhánásgátló Eszközök ATEX: Biztonság Elektrosztatikus Környezetben

Az Irudek antisztatikus zuhanásgátló eszközei, melyek ATEX-kompatibilisek, kifejezetten olyan környezetekben nyújtanak biztonságot, ahol az elektrosztatikus kisülések potenciális veszélyt jelentenek. Az AS1, AS2 és AS3 típusokra vonatkozóan röviden ismertetem, miért van rájuk szükség, milyen környezetekben alkalmazhatóak, és bemutatom az ide vonatkozó szabványokat.

Miért van szükség Antisztatikus Zuhánásgátló Eszközökre ATEX? Az elektrosztatikus kisülések veszélyt jelenthetnek tűz- vagy robbanásveszélyes környezetekben, ahol gyúlékony anyagok vagy gázok jelen vannak. Az antisztatikus zuhanásgátló eszközök célja, hogy minimalizálják az elektrosztatikus töltések felhalmozódását és kisüléseket, ezzel biztosítva a munkavállalók és a környezet biztonságát.

Milyen Környezetekben Használhatóak? Az Irudek antisztatikus zuhanásgátló eszközök ATEX alkalmasak olyan ipari területeken, ahol gyúlékony anyagokkal, gázokkal vagy porral dolgoznak. Ide tartoznak például vegyipari, olaj- és gázipari, valamint szénbányászati környezetek.

Antisztatikus Zuhánásgátló Eszközök Irudek AS1, AS2, AS3:

  • AS1: Alapvető antisztatikus zuhanásgátló eszköz, mely a sztenderd kialakítású zuhanásgátlók funkcióival rendelkezik, de extra védelmet nyújt elektrosztatikus kisülések ellen.

  • AS2: Kiemelkedő védelmet biztosít a sztenderd zuhanásgátló eszközök mellett az elektrosztatikus kisülések ellen. Az AS2-es típus jellemzően fejlett technológiával rendelkezik a hatékony elektrosztatikus védelem érdekében.

  • AS3: Legmagasabb szintű védelmet nyújt a legkifinomultabb munkakörnyezetekben is, beleértve az elektrosztatikus környezeteket. Ezen típus kiválóan alkalmas olyan iparágakban dolgozók számára, ahol a robbanásveszély különös figyelmet igényel.

Szabványok: Az antisztatikus zuhanásgátló eszközök terén az alábbi szabványok tekinthetők irányadónak:

  • EN 13463 sorozat: Az elektrosztatikus védelmet nyújtó berendezések standardja.
  • EN 60079 sorozat: A robbanásbiztos kialakítású berendezések standardja.

Az Irudek AS1, AS2 és AS3 típusú antisztatikus zuhanásgátló eszközei a fent említett szabványoknak való megfelelésükkel és fejlett technológiájukkal hozzájárulnak a munkavállalók biztonságához az elektrosztatikus veszélyekkel járó munkakörnyezetekben.