PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 608 2434

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@testheveder.hu
BLOG

Védősisakok: A Biztonság Garanciája

Vida Gabi
Vida Gabi
2024.03.08 09:57
Védősisakok: A Biztonság Garanciája

Szabványok védősisakokhoz

Védősisakok: A Biztonság Garanciája

A védősisakok nélkülözhetetlen eszközök a munkavédelmi környezetekben, amelyek garantálják a fej és az arc megfelelő védelmét a potenciális veszélyek ellen. Az alábbiakban található egy átfogó ismertető a védősisakokról, beleértve a fontos szabványokat is.

Főbb Tulajdonságok és Alkalmazások:

  1. Anyagok és Kialakítás: A védősisakokat általában ütésálló, könnyű anyagokból készítik, például műanyagokból, üvegszálas kompozitokból vagy fémekből. A sisak belseje gyakran párnázott vagy állítható, hogy kényelmes és biztonságos illeszkedést biztosítson.

  2. Szabályozók és Állíthatóság: A legtöbb védősisak rendelkezik állítható fejpántokkal, amelyek lehetővé teszik az egyéni igényekhez való könnyű alkalmazkodást. A sisak viselése során az állítható pántok és a megfelelő illeszkedés kulcsfontosságúak a kényelemhez és a hatékony védelemhez.

  3. Ventiláció és Kiegészítők: A modern védősisakok gyakran rendelkeznek szellőzőnyílásokkal, amelyek segítik a levegő áramlását és csökkentik a felesleges hőt. Kiegészítők, mint például az arcvédők vagy a napellenzők, további védelmet nyújthatnak a különböző munkakörnyezetekben.

Fontos Szabványok:

  1. EN 397:2001 - Ipari Védősisakok: Európai szabvány, amely az ipari védősisakok követelményeit rögzíti, beleértve az ütésállóságot, a szigetelést és az oldalvédelmet.

  2. ANSI/ISEA Z89.1-2014 - Amerikai Nemzeti Szabványok Intézete: Az Egyesült Államokban alkalmazott szabvány a védősisakok követelményeit határozza meg, beleértve az ütésállóságot, a dielektrikus tulajdonságokat és az állíthatóságot.

  3. EN 50365:2002 - Elektromos Feszültség Alatt Dolgozók Védősisakjai: Az elektromos feszültség alatt dolgozóknak tervezett sisakokra vonatkozó európai szabvány, amely az elektromos szigetelés követelményeit rögzíti.

Kiválasztás és Használat: A védősisak kiválasztásakor mindig ellenőrizze a kívánt munkavédelmi szabványoknak való megfelelést, és gondoskodjon arról, hogy a sisak megfeleljen a munkakörnyezeti kockázatoknak. Az állítható pántokat rendszeresen ellenőrizze, és cserélje ki a sisakot, ha látható károsodás vagy ütés nyomok jelentkeznek rajta.

A védősisakok kényelmes és megfelelő használata kulcsfontosságú a biztonságos munkavégzéshez. Mindig kövessük az előírásokat, és válasszuk ki a munkavégzéshez megfelelő sisakot a maximális védelem érdekében.