PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 608 2434

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@testheveder.hu
BLOG

zuhanásgátló heveder vagy testheveder melyik kifejezés pontosabb?

Vida Gabi
Vida Gabi
2024.03.07 08:37
zuhanásgátló heveder vagy testheveder melyik kifejezés pontosabb?

A "zuhanásgátló heveder" és a "testheveder" kifejezések mindkettő használatosak a személyi védőfelszerelések kontextusában, de különböző aspektusokra helyezik a hangsúlyt, így a pontosságuk a kontextustól függ.

  • Zuhanásgátló heveder: Ez a kifejezés arra összpontosít, hogy a heveder milyen funkciót tölt be. Hangsúlyozza a heveder biztonsági szerepét, vagyis azt, hogy a heveder célja a zuhanásból eredő sérülések megelőzése vagy minimalizálása. Ebben az értelemben a "zuhanásgátló heveder" pontosabban tükrözi a heveder használatának célját, amely a leesés elleni védelem.

  • Testheveder: Ez a kifejezés a heveder kialakítására és viselésének módjára összpontosít. Tükrözi, hogy a heveder a test köré van helyezve, és több ponton is támogatja a viselőjét, így elosztva a zuhanás során keletkező erőket a testen. A "testheveder" kifejezés tehát inkább a heveder típusát és viselésének módját hangsúlyozza, mintsem a konkrét funkcióját.

Ha a cél a biztonsági aspektusok kiemelése, különösen a magasban végzett munkák kontextusában, akkor a "zuhanásgátló heveder" a pontosabb kifejezés. Ha viszont a hangsúlyt a heveder konstrukciójára és viselési módjára kívánjuk helyezni, akkor a "testheveder" lehet a megfelelőbb választás. Mindkét kifejezés helyesen használható, de a választás a kommunikáció céljától és kontextusától függ.