PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 608 2434

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@testheveder.hu
BLOG

MIKOR MONDJUK , HOGY TELJES TESTHEVEDER?

Vida Gabi
Vida Gabi
2024.02.29 10:02
MIKOR MONDJUK , HOGY TELJES TESTHEVEDER?

Tejes Testhevederek Ismertetése:

A tejes testhevederek olyan munkavédelmi eszközök, amelyek teljes testet fedő kialakítással rendelkeznek, és a munkavállalók testét biztonságosan rögzítik. Az ilyen hevederek jellemző kialakítását és szükségességüket az alábbiakban részletezem:

 1. Teljes Test Fedése:

  • A tejes testhevederek az egész testet lefedik, beleértve a vállat, derekat, alsótestet és lábakat is. Ezáltal teljes védelmet nyújtanak a munkavállalóknak.
 2. Állíthatóság:

  • Állítható szíjakkal és hevederekkel rendelkeznek, lehetővé téve az alkalmazkodást különböző testalkatokhoz és méretekhez.
 3. Erős Anyagok:

  • Strapabíró anyagokból, például erős poliészterből vagy más ellenálló műanyagokból készülnek, amelyek garantálják a hosszú élettartamot és ellenállnak a külső hatásoknak.
 4. Beültetett D-Gyűrűk:

  • Beépített D-gyűrűkkel rendelkeznek, amelyekre kötél vagy kötélzár csatlakoztatható a biztonságos rögzítés érdekében.
 5. Munkavédelmi Szabványoknak Való Megfelelés:

  • Megfelelnek a munkavédelmi szabványoknak és előírásoknak, biztosítva a szigorú biztonsági követelmények betartását.

Miért Van Szükség Ezekre az Eszközökre:

A tejes testhevederek alkalmazása olyan munkakörnyezetekben javasolt, ahol magasban végzett munkák vagy más veszélyes feladatok elvégzése során szükség van a munkavállalók testének teljes védelmére és biztonságos rögzítésére. A következőkben néhány olyan helyzet, amikor szükség lehet ezekre az eszközökre:

 1. Magasban Végzett Munkák:

  • Az építőiparban, szerelvényezésnél vagy karbantartási munkáknál, ahol a munkavállalók emelvényeken vagy magasabb helyeken dolgoznak.
 2. Zuhanásveszélyes Környezetek:

  • Az olyan munkakörnyezetekben, ahol fennáll a zuhanás veszélye, például tetőmunkák, hegyi mentések vagy magas terepen végzett munkák során.
 3. Veszes Felületek:

  • Amikor olyan terepen dolgoznak, ahol a munkavállalók számára veszélyesek a meredek vagy instabil felületek.
 4. Veszélyes Munkafolyamatok:

  • Olyan munkafolyamatok esetén, ahol a munkavállalók teste teljes védelmére van szükség, például veszélyes anyagokkal való munkavégzésnél vagy speciális mentési helyzetekben.

A tejes testhevederek használata segít megelőzni a sérüléseket és biztosítja a munkavállalók biztonságos munkavégzését olyan környezetekben, ahol a zuhanás vagy más veszélyek jelentős kockázatot jelentenek. Fontos, hogy az ilyen eszközöket megfelelő képzés után és az előírt szabványoknak megfelelően használják.