PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 608 2434

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@testheveder.hu
BLOG

MUNKAHELYZET POZICIONÁLÓ DERÉKÖV HASZNÁLATA

Vida Gabi
Vida Gabi
2024.02.26 08:45
MUNKAHELYZET POZICIONÁLÓ DERÉKÖV HASZNÁLATA

A derékővet eredetileg munkahelyi helyzetbiztosításhoz és emelőeszközként tervezték, és nem zuhanásgátláshoz. A zuhanásgátló rendszerek más típusú eszközöket és specifikus kialakításokat igényelnek, amelyek kifejezetten a magasban történő munkavégzéshez készültek.

Miért fontos a használati útmutató pontos betartása:

  1. Biztonság: A derékővet a gyártó által megadott módon kell használni, hogy biztosítsák a viselője biztonságát. A rossz használat veszélyeztetheti a munkavállaló biztonságát és egészségét.

  2. Képzettség: A zuhanásgátló rendszerek használata speciális képzést igényel. A munkavállalóknak tisztában kell lenniük azokkal a technikákkal és eljárásokkal, amelyekkel biztonságosan dolgozhatnak a magasban.

  3. Szabványok: Az egyes országokban szigorú szabványok szabályozzák a zuhanásgátló eszközök tervezését és használatát. A használati útmutató pontos betartása segít a szabványoknak való megfelelésben.

  4. Megfelelő felszerelés kiválasztása: A zuhanásgátlóhoz speciálisan kialakított eszközöket kell alkalmazni. A derékőv nem rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amelyek a magasban történő munkavégzéshez szükségesek.

Problémák, ha a derékővet használjuk zuhanásgátláshoz:

  1. Nem megfelelő tartósság: A derékőv nem rendelkezik a zuhanásgátló rendszerek által előírt speciális tartóssággal és ellenállással.

  2. Nem biztosítja a megfelelő terheléselnyelést: A zuhanásgátló rendszereknek speciális terheléselnyelő mechanizmusokkal kell rendelkezniük, amelyek a zuhanás erejét csökkentik.

  3. Nem biztosítja a megfelelő elvezetést: A zuhanásgátló rendszerek megfelelően kialakított elvezető mechanizmusokkal rendelkeznek, amelyek megakadályozzák a zuhanás következményeit.

  4. Nem alkalmas az ilyen típusú munkához: A zuhanásgátló eszközök speciális tervezésűek a magasban történő munkavégzéshez, és a derékőv nem biztosítja a szükséges funkcionalitást.

Mindig fontos betartani és követni a gyártó által megadott használati útmutatót, és a megfelelő eszközöket választani a konkrét munkafeladathoz. A munkavállalóknak szükségük van a megfelelő képzésre és felszerelésekre annak érdekében, hogy biztonságosan végezhessék a magasban történő munkavégzést.